Boektour: "een zachte anarchist’ - Jan & Wim Peumans

Vlaams politicus Jan Peumans komt op 5 juni naar Van der Valk Hotel Beveren om zijn biografie voor te stellen.

 Het leven van Jan Peumans. Politicus in hart en nieren. Voormalig marxist en milieuactivist. Walloniëliefhebber en tegelijk Vlaams-nationalist. Notoir dwarsligger. Einzelgänger en loyaal partijsoldaat. Een zachte anarchist.

'Als de reïncarnatie bestaat, kom ik terug als Waal, zonder twijfel.'– Jan Peumans
'Zoals Jan heb je er misschien één nodig in je partij, maar geen drie.'– Bart De Wever
'Zo’n sympathieke meneer, ondanks zijn rauwe stem en zijn immer norse blik. Kijk naar zijn ogen, daar zit de vonk. En de deugnieterij.'– Christophe Deborsu
'Door het neerpennen van zijn verhaal was mijn vader niet enkel mijn vader, maar werd hij Jan, een mens van vlees en bloed.' - Wim Peumans

Jan Peumans is een van de weinige politici die aanzien genieten over partij-, taal- en landsgrenzen heen. Als jongeling werd hij lid van de Volksunie, in 2001 sloot hij zich aan bij de N-VA. Sinds 2004 geeft hij het Vlaams Parlement een smoel: eerst als hardwerkende en rebelse parlementair, vanaf 2009 als parlementsvoorzitter, een functie die hij op geheel eigen wijze invult. Zijn biografie, geschreven door zijn zoon Wim, leest als een origineel relaas van een sleutelfiguur binnen de Vlaamse Beweging en de lokale en nationale politiek van de laatste decennia.

Op 5 juni gaan Jan en Wim Peumans in gesprek over het succesvolle boek. Verwacht u aan een gezellige voorstelling met sappige anekdotes over het leven en de politieke carrière van Jan Peumans. Na afloop kan U uw exemplaar van het boek laten signeren.

Starten doen we om 20 uur, rond 22u30 plannen we het einde. Tot dan! 

Bio auteur 

Wim Peumans is schrijver. Hij behaalde een doctoraat in de antropologie aan KU Leuven. Voor zijn uitgegeven masterthesis ontving hij de Marguerite Lefèvreprijs voor Genderstudies. Zijn tweede boek, Queer Muslims in Europe, verscheen in 2017 bij Bloomsbury (Londen/ New York).

Fotografie: Sebastian Steveniers voor De Standaard 

IK WIL ME INSCHRIJVEN