Locatie

Waasland fietsroutes

Beveren telt 8 deelgemeenten die elk hun eigen parels aan landschappen, monumenten, … hebben. Fiets langs de vele bolle akkers, eeuwenoude kastelen en de nieuwste hotspots van het Waasland.  Ontdek ook zeker de vele streekproducten die de verschillende dorpen u kunnen bieden.

Als extra troef, brengen enkele van deze routes u ook naar Antwerpen, waar u een prachtig zicht heeft over de Schelde en kan genieten van enkele fantastische restaurants!

 

Kapellekesroute 63 km

Beveren staat gekend als gemeente met een groot aanbod aan kapelletjes, er zijn er meer dan 50 terug te vinden! Elk met een unieke uitstraling. Vele zijn terug te vinden ten zuiden van de expresweg, zo doorkruist u Beveren, Melsele, Haasdonk, Vrasene & Kallo!

Start route: Grote Markt Beveren

Ontdek de volledige route hier

 

Sint-Annekesroute 33 km

Wilt u liever genieten van het prachtige panorama op Antwerpen en de Schelde? Dan is deze route echt iets voor u! Deze leidt u langs kasteel Cortewalle en het zuiden van Melsele naar het Galgenweel op Linkeroever. Hier vindt u enkele leuke bars terug om een korte pauze te houden. Of u kan ook even uitrusten op het strand van Sint-Anneke. Geniet van het prachtige zicht aan de oever van de Schelde en fiets langs de Zwijndrechtse polders en het noorden van Melsele terug naar Beveren

Start route: Grote Markt Beveren

Ontdek de volledige route hier

 

Aardbeiroute 25 km

Wie Melsele zegt, denkt aan de fantastische aardbeien! Een rit langs de mooie rustige wegen en velden die dit prachtige dorp te bieden heeft. Zin gekregen in vers geplukte aardbeien? Stop in het seizoen aan een van de kraampjes. Ze verkopen met veel trots hun ‘airbezen’

Start route: Kapel van Gaverland, Melsele

Ontdek de volledige route hier

 

Haven en natuur fietsroute 32 km

Op zoek naar een leuke fietsroute die u zowel enkele natuur als havenpareltjes laat zien? Dan is deze 32 km lange tocht echt iets voor u! Deze route vertrekt vanuit Beveren langs de kilometers lange Schelde naar het kunstzinnige dorpje Doel. Hou hier een kleine pauze en ontdek het leuke horecazaakje aan de Scheldemolen. Trek na een kort bezoek aan Doel, de polders van Kieldrecht en Prosperpolder in en geniet van de prachtige groene gebieden die het Waasland u te bieden heeft!

Start route: infokeet van het Hedwige-Prosperproject, Beveren

Ontdek de volledige route hier

 

Fietsroute langs waaslandhaven 47 km

Deze fietsroute is het Havenland op zijn best! Fiets langs enkele prachtige uitzichten op de dokken, waar je de wereldeconomie letterlijk voorbij ziet varen. Voor de liefhebbers heeft deze route ook nog iets speciaals in petto, het brengt je namelijk naar dé grootste sluis ter wereld! Bovendien fiets je ook door het geheimzinnige en kunstzinnige Doel! Een bezoek aan dit dorp zal je voor altijd blijven nazinderen! Afsluiten kan u door gezellig iets te drinken in de cafetaria aan het Fort Liefkenshoek, dat tevens de start en eindplaats is van deze route.

Start route: Fort Liefkenshoek, Kallo

Ontdek de volledige route hier

 

Prosperpolderroute, 55 km

Met deze fietsroute rij je vooral voorbij natuurlijk water en bossen in polderlandschappen. Elke plek dat je passeert heeft z'n eigen geschiedenis en is zeker het opzoeken waard. Je zal onderweg ook kunst tegenkomen waar je even bij kan stilstaan. Je verkent gebieden van Doel tot Sint-Gillis-Waas.

Start route: Spoorwegpad, 9170 Sint-Gillis-Waas

Ontdek de volledige route hier

 

Saeftingheroute, 49 km

In een groot deel van deze route maak je kennis met het Verdronken Land van Saeftinghe. Het is één van de grootste schorgebieden van Nederland en uniek in Europa. Je zal dus een groot stuk in Nederland rijden. Saeftinghe is bijzonder door zijn uitgestrektheid en zijn natuur, maar ook omdat het een beeld geeft van het Zeeuwse oerlandschap: een land van slikken, platen en schorren doorsneden met geulen. Ook kom je voorbij één van de grootste sluizen ter wereld, de Kieldrechtsluis. Je kan de route ter plaatse wat aanpassen zodat je het Waaslandshaven kan gaan verkennen. 

Start route: Bankwegelhof, Beveren

Ontdek de volledige route hier