Locatie

Wandelen in het Waasland

Vijdland Wandelroute | 7 km

Deze prachtige wandeling leidt u langs de mooiste erfgoedparels in Beveren. Tijdens de wandeling kan u met de Vijdland Erfgoedapp in de voetsporen van Joos Vijd (ca. 1360 – 1439) treden. Hij was de opdrachtgever van het wereldberoemde Lam Gods maar bovenal een geboren en getogen Beverenaar. Deze tocht brengt u langs adembenemende kastelen en tuinen, de bruisende wereldhaven en eindeloze polders. Kortom een ervaring voor zowel jong en oud. Voor de fietsliefhebbers is er ook een route van 35 km voorzien.

Start route: Grote Markt, Beveren

Ontdek de route hier

Stadswandeling Sint-Niklaas 5 km 

Met de stadswandeling in Sint-Niklaas zit u goed voor een dagje uit in deze eigenwijze stad. Tijdens de wandeling zal u heel wat art deco schatten en kastelen ontdekken. Op de route ligt ook een bezoek aan de Grote Markt, die zomaar even de grootste van het land is! Hier zit u goed voor leuke winkels en vele eet- en drinkadresjes! In deze stad zitten ze ook al enkele jaren met een dilemma waar je nu het beste bolletje ijs koopt. Geniet tijdens de route van de 2 beste cremeries Foubert en François en oordeel zelf!

Start route: Stationsstraat, Sint-Niklaas

Ontdek de volledige route hier 

Kastelenwandeling in Beveren | 7km

Deze bewegwijzerde wandeling brengt u langsheen 3 prachtige kastelen en andere bezienswaardigheden in Beveren. De wandeling start aan het prachtige Kasteel Hof Ter Sakse.  

Ontdek de route hier 

Het Vingerlingpad | 7 km

Het Vingerlingpad verbindt een robuust polderlandschap met drukke havenbedrijvigheid. In de verte ziet u het havengebied van Antwerpen en haar omliggende gebieden. Rondom deze wereldhaven vindt u een brede waaier aan recreatieve en educatieve mogelijkheden. Trek de natuur in, ontdek erfgoed en cultuur of fiets door het unieke havenlandschap. Deze wandeling start in het prachtige Kieldrecht. Op het grondgebied van Kieldrecht liggen de Konings-Kieldrechtpolder, de Oud-Arenbergpolder, de Nieuw-Arenbergpolder en de Prosperpolder. Landbouw is hier de belangrijkste economische activiteit. Zo ligt deze grensgemeente op het snijpunt van polder, haven en natuur – wat duidelijk zichtbaar is op het Vingerlingpad.

Ontdek de volledige route hier

Start route: Aan de kerk van Kieldrecht

Door de weidse polder van het Land van Waas | 20 km

Het noorden van het Waasland, tegen de Scheldeoevers aan, wordt gekenmerkt door een weidse open vlakte, een lappendeken van weiden, akkers en laagstamboomgaarden, afgescheiden door sloten. Dit landschap baadt nog in een onwerkelijke stilte. Maar de industriële ontwikkeling van het
nabijgelegen Antwerpen komt iedere dag een beetje meer de mysterieuze sfeer verstoren. Deze wandeling laat je genieten van die weidse polders, maar confronteert je ook met de oprukkende havenontwikkeling.

Ontdek de volledige route hier

Startpunt: Verheyenplein, 9130 Beveren

Steendorp Wandelroute | 13 km

De steendorp wandelroute is dertien kilometer lang en aangeduid met duidelijke zeshoekige bordjes. Het dorp dankt zijn naam aan de vele steenbakkerijen in de regio. Naast deze steenbakkerijen ontek je ook het fort van Steendorp. Geniet van deze prachtige natuurwandeling met een vleugje geschiedenis.

Ontdek de volledige route hier

Startpunt: Mercatorplein, 9150 Kruibeke