Locatie

Kastelen en parken in het Waasland

Kasteel Cortewalle

Kasteel Cortewalle is een prachtige 15e eeuwse waterburcht gelegen in een uitgestrekt park van 10 ha in hartje Beveren. Dit gebouw kent een rijke geschiedenis. Zo werd het in de 15e eeuw bewoond door de opdrachtgevers van de beroemde gebroeders Van Eyck en later in de jaren 60 gebruikt als decor voor de beroemde serie “Kapitein Zeppos”.

Gezellig uitrusten kan u nadien in het park waar altijd wel iets te beleven valt! Ontdek de bijzondere bijentuin of geniet van een heerlijke picknick en kubb spel! In het 18e  eeuws koetshuis met oranjerie kan u ook altijd terecht voor een drankje en hapje.

Meer info en de openingsuren ontdekt u hier

 

Hof ter Saksen

Het domein Hof ter Saksen is een van de schaarse gesloten parkbossen in het Land van Waas. Het prachtige 18e eeuwse kasteel is het absolute pronkstuk van het park want dit werd terug in haar oude glorie hersteld.

Breng een bezoek aan het prachtige arboretum, waar u een grote collectie aan bomen en planten uit China & Japan kan ontdekken. Verder kan u ook een gezellige wandeling maken door de natuurtuin, boomgaard en beekvallei!

Er is ook een speelbos aanwezig voor de allerkleinsten.

Meer info en de openingsuren ontdekt u hier

 

Fort Liefkenshoek

Laat u verrassen door dit waardevol erfgoedpareltje te midden van industrie en de prachtige natuur. Dit fort is een van de oudste in Vlaanderen. Eind 16e eeuw ging het voor de eerste keer in gebruik en is lange tijd van groot belang geweest voor de controle over de scheepvaart. Ervaar de geschiedenis in een interactief belevingscentrum. Bezoek de gezellige taverne en wandel over de dijk om de vele oceaanreuzen uit alle hoeken van de wereld te spotten!

Meer info en de openingsuren ontdekt u hier