Locatie

Sint-Niklaas

Sint-Niklaas is de dynamische hoofdstad in het hart van het Waasland tussen Gent en Antwerpen, met de Grote Markt als bruisende hart. De stad heeft een ruim onderwijsaanbod, een uitgebreid kernwinkelgebied, musea en tal van monumenten. Sint-Niklaas is ook een cultureel trefpunt en een stad van evenementen. In de deelgemeenten is het aangenaam wandelen en fietsen. Sint-Niklaas is van alle markten thuis.

Enkele bezienswaardigheden in Sint-Niklaas:

Street Art 

Sint-Niklaas heeft een rijk aanbod aan street art. Je vindt maar liefst 40 street art-werken terug in de stad. Benieuwd waar? Bekijk deze kaart.

Stadhuis

Het neogotische stadhuis uit het jaar 1878 blijft tot op vandaag dé blikvanger van het grootste marktplein van België. Vandaag fungeert dit stadhuis nog altijd als dusdanig. Vanuit de trouwzaal heb je een prachtig uitzicht op de Grote Markt.

Stationsstraat

Dit walhalla voor shopaholics heeft veel in zijn mars. De winkelstraat is autovrij en telt tal van goede adresjes. De heraanleg van de straat als voetgangersgebied in 2012-2013 heeft het nieuw vorm gegeven, met dansende fonteinen, lekkere plekken en hippe (pop-up)winkels.

Alle info over de stad vindt u hier

Bekijk zeker ook al onze andere aanbevelingen in Sint-Niklaas: